Nooit eerder waren er zoveel jongeren: 1,8 miljard

Nooit eerder heeft de wereld zoveel jongeren geteld: 1,8 miljard. Dat blijkt uit het rapport State of the World Population, uitgevoerd door UNFPA, de bevolkingsorganisatie van de Verenigde Naties. Die wijst vandaag op het belang van investeren in deze generatie.

Redactie
null Beeld afp
Beeld afp

In een wereld waar volwassenen het voor het zeggen hebben, worden jongeren vaak over het hoofd gezien. Landen zouden meer moeten investeren in de jeugd, zegt de UNFPA. Want: landen die momenteel tegemoetkomen aan de behoeften van jongeren zullen zich in de tweede helft van deze eeuw hoogstwaarschijnlijk in een veel betere toestand bevinden, met een beter opgeleide en gezondere bevolking, productievere arbeidskrachten, een groeiende economie en afnemende geboortecijfers.

Negen van de tien jongeren woont in een minder ontwikkeld land. 'Investeren in jongeren is een goede zaak', aldus het rapport. 'Het kan ontwikkelingslanden bijvoorbeeld in staat stellen om een demografisch dividend op te strijken, wat de armoede kan doen afnemen en de levensstandaard kan doen toenemen.'

undefined

Meer over