Nog meer ontslagen in Londen

Margaret Moran van de Labour Partij en Julie Kirkbride van de Conservatieven kondigden gisteren aan dat ze na de volgende verkiezingen niet terugkeren in het Lagerhuis. Foto EPA Beeld
Margaret Moran van de Labour Partij en Julie Kirkbride van de Conservatieven kondigden gisteren aan dat ze na de volgende verkiezingen niet terugkeren in het Lagerhuis. Foto EPA

LONDEN - Het schandaal rond de onkostenvergoedingen van Britse parlementariërs heeft weer drie mensen de kop gekost.

Margaret Moran van de Labour Partij en Julie Kirkbride van de Conservatieven kondigden gisteren aan dat ze na de volgende verkiezingen niet terugkeren in het Lagerhuis.

Kirkbride en haar echtgenoot, de al eerder afgetreden Tory Andrew MacKay, hebben samen twee huizen. Kirkbride gaf hun appartement in Londen op als eerste woning, zodat ze een vergoeding kon krijgen voor hun huis bij Birmingham.

MacKay deed het omgekeerde, waardoor het echtpaar een dubbele onkostenvergoeding ontving.

Margaret Moran declareerde meer dan 22.500 pond (25.000 euro) voor het behandelen van betonrot in het huis van haar partner. De Tory Christopher Fraser is ook opgestapt wegens zijn declaratiegedrag.

De leiders van Labour en de Tories hadden gedreigd de drie hun zetel te ontnemen als ze niet 'vrijwillig' zouden opstappen, meldt de krant The Daily Telegraph.

De Conservatief Bill Cash wacht mogelijk hetzelfde lot. Hij declareerde ruim 15.000 euro voor de huur van een tweede woning. Die woning is van zijn dochter. (Reuters)

Meer over