Nog geen oorzaak bizar ongeluk

AMSTERDAM - De vijf inzittenden die gisteren bij een eenzijdig ongeval bij oprit 116 van de A10 Noord uit hun auto werden geslingerd, zijn twintigers en komen uit Amsterdam.

Een 29-jarige vrouw en een 24-jarige man kwamen om het leven. De drie andere inzittenden, van 22 en 23 jaar, raakten zwaargewond. De toestand van de gewonden is volgens de politie nog steeds ernstig.

Bij het ongeval werden drie inzittenden, onder wie de vrouw, over het geluidsscherm van ongeveer zes meter geslingerd. De vrouw belandde in een boom, de twee anderen kwamen half in een sloot terecht. Hun auto, een donkere Volkswagen Golf reed volgens de politie over de A10 richting Zeeburgertunnel. Ter hoogte van oprit 116 raakte de auto van de weg. Het is nog onduidelijk waardoor het ongeluk werd veroorzaakt. Wel is duidelijk dat de auto met hoge snelheid moet hebben gereden.

Het slachtoffer bij een tweede ongeval, gistermorgen op afrit 111 van de A10 bij Amstel Businesspark, is een 72-jarige vrouw. Een vrachtwagen reed achterop een rij van zes auto's die langzaam reden of stilstonden. Het Openbaar Ministerie bekijkt of de vrachtwagenchauffeur zal worden vervolgd. (HET PAROOL)

Meer over