Weektips

Nog één weekje Studio Drift en verven met Frida

Van theaterfestival De Parade tot een plastic fantastic bingo: je hoeft je in Amsterdam niet te vervelen. Om een beetje orde te scheppen in de chaos zetten we de leukste events van de werkweek op een rij.

Het Parool
null Beeld anp
Beeld anp

Snel, voor het te laat is!
Nog steeds niet naar Studio Drift in het Stedelijk geweest? En ook niet naar de VR installatie in Eye? Zélfs niet naar de expositie Art=Artis in Artis of Wild in Het Cromhouthuis? Dan krijg je het druk: deze week kun je voor het laatst.

Wát een Parade
De zweefmolen is gesmeerd, de kannen sangria staan klaar, het feest kan beginnen. De Parade staat sinds afgelopen weekend 17 dagen lang in Amsterdam. Welke voorstelling mag je niet missen? Een greep uit het reusachtige aanbod.
Tot en met 2 september
Martin Luther Kingpark

null Beeld anp
Beeld anp

Eng, enger, engst
Jaag jezelf de stuipen op het lijf met ons overzicht van enge plekjes in Amsterdam. Want of je nou een fobie hebt voor slangen en beestjes, duizelingwekkende hoogte of spookhotels: Amsterdam zit vol angstaanjagende hotspots.

null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

Verven als Frida
Of je nu een geboren kunstenaar bent of nog geen rechte lijn op papier krijgt: wat kunstenares Cleo Mitsi betreft is iedereen welkom bij haar Frida Kahlo Art Night. Tijdens deze eerste editie maak je - onder het genot van een drankje - je eigen versie van haar huilende portret. Kwasten en verf meenemen is niet nodig, aanmelden wel.
Donderdag 23 augustus (19.00) €39
Podium Mozaïek

null Beeld Frida Kahlo ArtNight
Beeld Frida Kahlo ArtNight

En nu maar hopen dat het droog blijft

Ook deze week kun je weer volop een filmpje pakken in de buitenlucht - mochten de weergoden je goed gestemd zijn, natuurlijk. Zo kun je dinsdagavond bij Pllek terecht en is dit alweer de laatste week van filmfestival Pluk de Nacht. Een overzicht van alle buitenbioscopen deze zomer vind je hier.

null Beeld Pluk de Nacht
Beeld Pluk de Nacht

Plastic, fantastic!
Gek op bingo en niet vies van een spuitje? Dan ben je bij de Plastic Fantastic Bingo aan het juiste adres. Wallen en kraaienpootjes zijn verleden tijd, na de bingo herkent niemand je meer terug. Wie slim is, reserveert eventjes van te voren.
Woensdag 22 augustus
De Prael

null Beeld De Prael
Beeld De Prael

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over