Nog een homostel getreiterd in Nieuw-West

Volgens Achmed Baâdoud, voorzitter van stadsdeel Nieuw-West, is het homostel Daan en Willem niet het enige homostel dat is geïntimideerd in zijn stadsdeel. 'Er is nog een getrouwd stel, in een andere buurt, dat aanhoudend wordt getreiterd.'

Jesse Beentjes
Dit weekend ontstond commotie rond het stel Daan en Willem uit de Sierpleinbuurt. Beeld anp
Dit weekend ontstond commotie rond het stel Daan en Willem uit de Sierpleinbuurt.Beeld anp

Baâdoud kwam het tweede stel op het spoor naar aanleiding van de commotie die rond het stel Daan en Willem uit de Sierpleinbuurt ontstond.

"Ik ben erop af gegaan om met hen te spreken, maar trof hen niet thuis. Wel heb ik gesproken met de buren en met straatcoaches. Die brachten mij in contact met een tweede stel dat getreiterd wordt, waar ik direct naartoe ben gegaan," zegt Baâdoud aan de telefoon. Daan en Willem, het stel uit Nieuw-West dat zich na bedreigingen niet meer veilig voelt in hun huis, verblijft op het moment niet meer thuis.

Burenruzie
"Naar wat ik heb begrepen is deze zaak begonnen als burenoverlast, naast Daan en Willem woont een Marokkaans gezin, een moeder met twee zoons van 26 jaar."

Er zijn meldingen bekend van overlast, een burenruzie over scooters in de tuin, een tv die te hard stond en geschreeuw 's nachts. Daarna zijn de bedreigingen begonnen.

Baâdoud: "De politie heeft zijn werk goed gedaan en de meldingen serieus genomen, alleen valt de angst die Daan en Willem voelen niet te staven."

Urgentieverklaring
Ondertussen heeft hij contact gehad met het stel. "Zij zeggen dat het enige wat ze nu willen een urgentieverklaring is, waardoor ze voorrang krijgen op een ander huis," zegt Baâdoud. "Ik baal als een stekker van die oplossing, omdat ik vind dat ze gewoon veilig in hun huis moeten kunnen blijven, maar ik ga het wel met de burgemeester bespreken."

Baâdoud zegt het te betreuren dat hij via sociale media op de hoogte werd gesteld over de zaak. "Ik vind het jammer dat het zo moest lopen, dat ze mij niet hebben weten te vinden, omdat ik er juist alles aan doe om Nieuw-West zo open mogelijk te krijgen. Het is niet voor niets dat er iedere maand een Pink Nieuw-West borrel wordt georganiseerd. Ik tolereer geen slecht gedrag, van geen enkele kant."

Baâdoud gaat werken aan een oplossing, ook met het tweede stel.

Debat
Bang voor een hausse aan meldingen van homostellen die getreiterd worden is hij niet. Integendeel: "Het hoort bij Nieuw-West. Je komt in het bos nu eenmaal meer bomen tegen dan op het strand, en het is een feit dat er 152 nationaliteiten in dit stadsdeel wonen. Het debat moet scherp worden gevoeld, en daarbij is het in principe niet erg als er botsingen of meningsverschillen ontstaan. Ik heb dit soort toestanden liever aan de oppervlakte, dus als er nog meer speelt, hoor ik dat juist heel erg graag."

Meer over