Nieuwe video toont chaos op brug Concordia

Nieuwe videobeelden tonen de chaos op de commandobrug van de Costa Concordia, een uur nadat het Italiaanse cruiseschip aan de grond was gelopen. De Italiaanse tv-zender TG5 zond de beelden vrijdag uit, nu bijna een maand na de schipbreuk.

Redactie

'De passagiers stappen op eigen houtje in de reddingsboten', is op de beelden te horen. 'In orde', antwoordt een gelaten klinkende stem, die volgens TG5 aan kapitein Francesco Schettino toebehoort.

Het Openbaar Ministerie wil de bij zwak licht gefilmde videobeelden naar verluidt gebruiken bij zijn onderzoek. Het kan helpen om meer te weten te komen over het gedrag van de bemanning en de kapitein na de schipbreuk. Zo is te zien hoe leden van de crew op de commandobrug besluiteloos heen en weer rennen, terwijl ze zich afvragen wat ze moeten doen.

17 lijken geborgen
De Costa Concordia was op 13 januari met meer dan 4.200 mensen aan boord voor het Italiaanse eiland Giglio op de rotsen gevaren en gekapseisd. Tot nu toe werden 17 lijken geborgen. Vijftien mensen worden nog vermist. Kapitein Schettino staat onder huisarrest. De 52-jarige gezagvoerder wordt meervoudige doodslag door nalatigheid, het veroorzaken van een schipbreuk en het verlaten van het schip voor alle passagiers waren geëvacueerd ten laste gelegd.

Meer over