Nieuwe Amsterdamse bandjes op Maydays

De nieuwste Amsterdamse bandjes hoor je op MayDays, tijdens de acht avonden waarop de popstudenten van het Conservatorium van Amsterdam afstuderen. Op de affiches staan bekendere namen als Jungle by Night, The Mysterons en Pauw, maar er valt nog veel meer te ontdekken voor de muzikale schatgraver.

Olga Ketellapper
The Mysterons op Maydays in de Melkweg Beeld Willem Schalekamp
The Mysterons op Maydays in de MelkwegBeeld Willem Schalekamp

Acht avonden lang organiseren studenten van de pop-opleiding van het Conservatorium van Amsterdam Maydays: hun eigen mini-festivals op verschillende Amsterdamse podia. Op elke avond studeren drie studenten af, die zich in verschillende formaties presenteren. Bekendere namen als Bombay (Show Pig), Tessa Rose Jackson, Lucas Hamming, DeWolff, CUT_ en Sue the Night gingen hen voor.

"Van financiering tot publiciteit, alles moeten de studenten zelf regelen," vertelt producer Li Sang Ong van het Conservatorium van Amsterdam. Ze maken zelfs hun eigen posters. Ook als je sommige bandjes al eens hebt gezien, zijn de avonden de moeite waard volgens Ong. De studenten experimenteren met bijzondere samenstellingen. De avonden vormen een dwarsdoorsnede van de popmuziek met singer-songwriters, obscure punk, psychedelica en dance.

Limousine
De popstudenten moeten zelf de zaal regelen waar ze spelen. Dat levert nog wel eens bijzondere momenten op, vertelt Ong. "Omdat de studenten afstuderen en het cijfer direct na afloop gegeven wordt moet de examencommissie een vergaderzaal hebben bij het podium. Bij Bitterzoet hadden ze dat niet. Toen hebben de afstuderende studenten geregeld dat we in een limousine door Amsterdam werden gereden zodat we konden overleggen." Overigens heeft dat hun cijfer niet beïvloed.

Nog te zien:

Woensdag 18 mei: Ann White, Juvenile, Groa, Tyler Beaker en Bade
Melkweg, 20.00 uur

Dinsdag 24 mei: EUT, Dakota, Pascal
Bitterzoet, 20.00 uur

Woensdag 25 mei: Goodnight Gorilla, Tommy and the Humans, UNPD en Mr Blockhead
OCCII, 20.00 uur

Maandag 30 mei: Vet, Burnpilot, Ornamental en Jasmine
OCCII, 20.00 uur

Woensdag 1 juni: Pauw en Orgeltrio, Brian Pots, Tyler Beaker
Desmet, 20.00 uur

Eerder speelden in het kader van Maydays Odile, The Mysterons, Jungle by Night, Peaches and Cream op 10 mei in de Melkweg, ArcARc, Yasmine, Ann White, OOHOO, The Muff en Loco Hermano op 11 mei in Desmet en op 17 mei waren Nicole Bus, Sam Renascent en Hypergoods te zien in de Melkweg.

Meer informatie: Conservatorium van Amsterdam

undefined

Touwtjes Los - Bitterzoet Beeld Touwtjes Los
Touwtjes Los - BitterzoetBeeld Touwtjes Los
Löp Wa Los Beeld Löp Wa Los
Löp Wa LosBeeld Löp Wa Los
Meer over