Nieuw restaurant op Oostenburgereiland

AMSTERDAM - Restaurant 'Rosa & Rita, biefstuk en pizza' opent op 4 januari zijn deuren. Het restaurant bevindt zich in een voormalige loods op het Oostenburgereiland in Amsterdam.

'Rosa & Rita, biefstuk en pizza' is gevestigd in een oud gebouw dat eerder dit jaar werd gerenoveerd. De ruimte biedt plaats aan 150 mensen. Naast de eetruimte beschikt de eetgelegenheid over een apart zaaltje waar groepen kunnen borrelen of eten. Alle geserveerde gerechten dat het restaurant serveert zijn huisgemaakt, vers en simpel. Het menu uit biefstuk en pizza, salades, vlees- en viswaren en verschillende hapjes. Alle maaltijden kunnen ook worden afgehaald.

Vanaf 1908 werd de loods aan de Conradstraat voor meerdere doeleinden gebruikt. Het gebouw diende als 'schaft- en een waschlokaal' voor werklieden, als verbandkamer en als portiersverblijf en bleef tot in de jaren zestig in gebruik. In de jaren erna werd het achtereenvolgens gebruikt als kantorencomplex, theater, fotostudio, garage en staalwerkplaats. Sinds 2010 is het pand dus weer geschikt als 'schaftlokaal'.

De Oostelijke Eilanden werden aangelegd in de 17de eeuw. Destijds waren er vooral scheepswerven. Het Oostenburgereiland is het voormalig werkterrein van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC), NSM, Werkspoor en Stork. (HET PAROOL)

null Beeld
Meer over