Nieuw onderdak voor Armando Museum

AMERSFOORT - Het Armando Museum heeft nieuw onderdak gevonden; het vestigt zich in oktober in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Dat liet een woordvoerster van Amersfoort in C, de stichting waarvan het museum onderdeel is, vrijdag weten. De Elleboogkerk, waarin het museum voorheen was gevestigd, brandde in oktober vorig jaar uit.

De verwachting is dat het paviljoen, dat momenteel wordt opgeknapt, precies een jaar na de brand (22 oktober) wordt opgeleverd. Het Armando Museum Bureau moet begin november toegankelijk zijn voor het publiek.

De eerste tentoonstelling bevat een keuze uit de nieuwe collectie van het Armando Museum en een installatie van Raffael Rheinsberg, Zwart Water geheten, die is opgebouwd uit resten en sporen uit het afgebrande museum. (ANP)

www.dezonnehof.nl

Een medewerker van het museum toont een beschadigd schilderij van Armando, na de brand in het Armando Museum in 2007. Foto ANP Beeld
Een medewerker van het museum toont een beschadigd schilderij van Armando, na de brand in het Armando Museum in 2007. Foto ANP
Meer over