Nieuw festival WeMakeThe.City wil Amsterdam verbeteren

In wat voor stad willen wij leven? Nu en in de toekomst? Die vraag staat centraal tijdens het festival WeMakeThe.City, dat eind juni voor het eerst plaatsvindt in Amsterdam.

Het Parool /ANP
Het is de bedoeling dat alle Amsterdammers meehelpen aan een leefbare, gezonde stad. Beeld anp
Het is de bedoeling dat alle Amsterdammers meehelpen aan een leefbare, gezonde stad.Beeld anp

Vijf dagen lang werken ambtenaren, wetenschappers, maatschappelijke professionals, ondernemers, ontwerpers, kunstenaars en bewoners samen om de stad beter te maken.
De organisatie heeft zeshonderd sprekers gestrikt en er komen naar verwachting 30.000 deelnemers.

GFT-diner
Het festival bestaat uit talloze events door de hele stad. Zo is de opening bijvoorbeeld op de NDSM-werf, komt er een 'GFT-diner' op Plein '40-'45 en staat de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten vol met een expo over de stad en haar inwoners.

Het festival concentreert zich op onderwerpen als duurzaamheid, gezond ouder worden, betaalbaar wonen, mobiliteit, voedsel, drukte in de stad en tweedeling in de samenleving. "De stad is van ons allemaal, dus moet iedereen betrokken zijn, meedoen en zich verantwoordelijk voelen'', aldus festivaldirecteur Egbert Fransen.

WeMakeThe.City
20 tot en met 24 juni
Verschillende locaties

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over