Neushoornhoorndieven slaan weer toe

Een internationale dievenbende die jaagt op de hoorns van neushoorns, heeft weer toegeslagen. Drie mannen en een vrouw hebben afgelopen zaterdag twee hoorns gestolen uit een Duits museum. Dat meldde de politie van de deelstaat Baden-Württemberg vandaag.

ANP
Archieffoto. © Thinkstock Beeld
Archieffoto. © Thinkstock

Volgens de politie leidden twee van de daders de bewakers af. Hun handlangers klommen snel op een vitrine en haalden een tentoongestelde neushoornkop van de wand. Met hamers sloegen ze de hoorn eraf. Die stopten ze in een tas. Vervolgens verlieten ze snel het museum. De onthoornde kop lieten ze achter. De manier waarop de dieven te werk gingen, geeft de politie de indruk dat het gaat om een 'internationaal opererende, goed georganiseerde groep'.

De inbraakgolf begon ongeveer een jaar geleden. Sindsdien zijn de hoorns onder meer gestolen in Groot-Brittannië. In augustus verdwenen twee hoorns uit het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. De hoorns leveren op de zwarte markt veel geld op. In Oost-Azië worden vermalen neushoornhoorns gebruikt als ingrediënt in pillen en poeders die seksueel stimulerend zouden werken.

Meer over