Nepalees officieel kleinste man ter wereld

De 72-jarige Nepalees Chandra Bahadur Dangi is officieel de kortste man ter wereld. Hij is 54,6 centimeter lang, bleek vandaag uit metingen van Guinness World Records. Dangi stoot daarmee de Filipijn Junrey Balawing (59,9 centimeter) van zijn troon.

ANP/Redactie
Chandra Bahadur Dangi Beeld ap
Chandra Bahadur DangiBeeld ap

'Ik blijf me verbazen dat dit record steeds wordt gebroken', aldus Craig Glenday van Guinness World Records. 'Net als je denkt dat het onmogelijk is om het record te breken, komt meneer Dangi langs en verbaast ons allen'.

De 12 kilo wegende Dangi was tot enkele weken geleden totaal onbekend. Onderzoekers kwamen hem enige tijd geleden tegen in een afgelegen vallei in Nepal. Hij werkte daar als wever en had zijn dorp, dat ongeveer 350 kilometer van Kathmandu vandaan is, slechts enkele malen verlaten.

De Nepalees heeft zijn lengte altijd als een last gezien. Hij werd zijn hele leven uitgelachen en belachelijk gemaakt. Zijn familie stelde hem tentoon om geld te verdienen. Daarnaast bleef hij altijd alleen. Hij hoopt dat zijn nieuwe titel zijn leven zal verbeteren. 'Hopelijk zal ik over de hele wereld beroemd worden', zei hij eerder al.

Meer over