Nepagent maakt miljoen aan goud buit

UTRECHT- Bij een opmerkelijke overval, vorige week maandag in de buurt van Utrecht, is een lading goud buitgemaakt ter waarde van meer dan een miljoen euro. Dat heeft een woordvoerder van de politie Utrecht woensdagavond gezegd.

Het goud, zeventig plakken van een kilo, werd ontvreemd van twee Belgen door een nepagent op een op een politiemotor lijkende motor. Deze nepagent dirigeerde de Belgen, op weg van Amsterdam naar België, van de A2 en beroofden ze met een aantal handlangers op een afgelegen plek bij Knooppunt Oudenrijn van hun auto met daarin het goud.

Het precieze aantal handlangers is de politie onbekend. Wel is duidelijk dat de Belgen bedreigd zijn met een wapen door twee mensen. De Belgen worden verplicht in een busje te stappen en worden meegenomen. Even later worden ze verderop weer vrijgelaten.

De auto werd dinsdag brandend, zonder het goud, aangetroffen in Loenersloot. De politie omschreef de buit van de beroving eerder als ''waardevolle lading en persoonlijke bescheiden''.

Volgens de woordvoerder gaat het om een doelgerichte actie. ''De Belgen reden in een normale auto, de daders moeten geweten hebben wat er in vervoerd werd.''. (ANP)

null Beeld
Meer over