Nedstede koopt virtuele hoofdstad

AMSTERDAM - Vastgoedbedrijf Nedstede heeft Amsterdam gekocht. De virtuele versie van de hoofdstad voor het onlinespel Second Life is maandag voor ruim 37.000 euro door het bedrijf overgenomen van de maker.Het bod van gebruiker Nedstede2769 werd gisteravond om vier minuten over half tien Nederlandse tijd uitgebracht. De anonieme verkoper had al aangegeven de veiling meteen te stoppen als vijftigduizend dollar (37.000 euro) werd geboden.

Nedstede is eigendom van Michael van de Kuit. Het bedrijf is, behalve in de horeca, vooral actief met winkelpanden - onder meer in de PC Hooftstraat - en kantoren. Het bedrijf is in Amsterdam vooral bekend als eigenaar van de panden van clubs als The Mansion, Panama, de voormalige iT en Roxy.

Van de Kuit wil 'Amsterdam' dan ook vooral gebruiken om zijn horecatak te promoten. Nedstede wil de virtuele stad inzetten 'om invulling te geven aan één van de horecaondernemingen' en het ontwerp verder ontwikkelen als 'platform voor innovatie en mediatoepassingen'.

In de andere virtuele gebouwen, vooral de Wallen, zegt het bedrijf niet geïnteresseerd te zijn.

De gemeente en Amsterdam Partners zeiden gisteren niet geïnteresseerd te zijn in de aankoop. Zij onderzoeken zelf hoe ze Amsterdam via Second Life onder de aandacht kunnen brengen.

Amsterdam Partners overlegt daarover onder andere met ING, ABN Amro en Philips en denkt binnen een maand meer duidelijkheid te hebben.

undefined

Meer over