Nederlands studentenbedrijf wint niet

Het Nederlandse team dat meedeed aan de European Company of the Year Competition in Roemenië heeft naast de prijzen gegrepen. Deze wedstrijd voor studentenbedrijven werd zaterdag gewonnen door Ierland, met een app voor een betere interactie met doven. Dat heeft de organisatie achter de Nederlandse inzending bekendgemaakt.

Nederland was afgevaardigd door studentenbedrijf Express Yourself, een team van acht studenten van het Agrarisch Opleidingscentrum (AOC) Oost uit Enschede. Het team had een paardendeken ontwikkeld die geen schuurplekken, littekens en witte plekken bij het paard veroorzaakt.

Zo'n 200 Europese studenten uit 32 landen streden deze week om de titel 'beste studentenbedrijf van Europa'. Ierland won, met een app waarmee gebarentaal kan worden omgezet in 'horende' taal. De tweede plaats was voor Israël, met een holle deegroller waarin je deeg kunt kneden en zo een vies aanrecht voorkomt.

Express Yourself kreeg deze Europese kans door mee te doen aan het ondernemerschapsprogramma van Jong Ondernemen, de stichting die ondernemerschap bevordert onder jongeren. Het team uit Enschede won al eerder de Nederlandse ronde en mocht daardoor naar Roemenië.

Meer over