Nederlanders overleven lawines in Oostenrijk

Twee Nederlanders zijn meegesleurd door lawines in het westen van Oostenrijk. Beiden overleefden hun val. Een 29-jarige man werd door een ooggetuige uit de sneeuw gegraven, een 21-jarige man kon zichzelf in veiligheid brengen. Dat meldt de politie van de Oostenrijkse deelstaat Tirol.

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

De 29-jarige Nederlander wilde bij Sankt Anton am Arlberg van een steile helling afskiën, maar hij merkte dat de sneeuw erg los en gevaarlijk was. Hij wilde linksaf slaan om het gedeelte te verlaten, maar daarbij kwam een 80 meter brede en 1 meter dikke sneeuwmassa los.

Toen de sneeuw tot stilstand was gekomen, zag een snowboarder dat de benen van de Nederlander uit de sneeuw staken. Hij groef de man uit. De Nederlander raakte gewond aan een knie.

De 21-jarige landgenoot was aan het snowboarden op een steile helling bij Ischgl, hemelsbreed een paar kilometer verderop. Voor de ogen van zijn broers werd hij gegrepen door een sneeuwmassa van 95 meter breed en ongeveer een meter dik. Hij zat tot zijn heupen in de sneeuw, maar kon er zelf uitkomen. De broers werden niet meegesleurd.

Meer over