Update

'Nederlanders met kinderen onder puin'

Bij de aardbeving op Haïti zijn enkele Nederlanders licht gewond geraakt. ANP Beeld
Bij de aardbeving op Haïti zijn enkele Nederlanders licht gewond geraakt. ANP

VEENDAM - Twee Nederlandse families met drie kinderen zouden onder het puin liggen van hotel Villa Therese in Pétionville in Haïti. Van de Nederlanders is sinds het instorten van het hotel niets meer vernomen. Dat heeft Huub Olthof uit Veendam, een Nederlander die de aardbeving in Haïti ongedeerd heeft overleefd, woensdagavond tegen zijn zoon Jeroen in Nederland verteld toen zij vijf minuten telefonisch contact konden krijgen.

In het verwoeste hotel logeerden vier Nederlandse families, die via adoptieorganisatie Wereldkinderen in Haïti waren om daar een kind te adopteren. Van de twee andere families is woensdag een levensteken vernomen. Een hulpverleenster van de stichting Projecthulp Haïti wordt eveneens vermist. Zij was net met een verweesde baby naar een ziekenhuis gelopen, toen dat instortte.

,,De straten liggen bezaaid met lijken. Er liggen ontzettend veel mensen onder het puin. Ook is er een enorm tekort aan drinkwater'', zo heeft Huub Olthof laten weten. Olthof, die met zijn zoon Thijs in Haïti is, is opgevangen bij de Nederlandse zendelingen Kees en Evelien de Gier, die sinds 1983 in Haïti wonen. (ANP)

undefined

Meer over