Nazi's krijgen t-shirt met verborgen boodschap op Duits festival

Een Duitse organisatie heeft bekendgemaakt dat het afgelopen zaterdag tijdens een extreemrechts festival 250 t-shirts verdeeld heeft met daarop een verborgen boodschap om mensen aan te sporen de rechtse beweging te verlaten. De boodschap in kwestie zou na de eerste wasbeurt verschijnen.

ANP/Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

'Exit', een programma voor de reïntegratie van berouwvolle nazi's, nam onder een valse naam contact op met de extreemrechtse partij NPD, organisator van het festival 'Rock voor Duitsland', waarvan de negende editie afgelopen zaterdag plaatsvond. Exit bood onder het voorwendsel van een gift, 250 t-shirts aan met daarop onder andere de afbeelding van een doodskop en het opschrift 'Hardcore Rebellen'.

De t-shirts werden verdeeld onder de honderden aanwezigen. Zo gauw zij het t-shirt voor het eerst wassen, verschijnt er een compleet andere boodschap op het t-shirt. 'Dat wat uw t-shirt kan, kan u ook. Wij kunnen u helpen om uzelf te bevrijden van extreemrechts', zo luidt de nieuwe boodschap.

'Met deze actie willen we ons beter bekendmaken bij de beweging en richten we ons op de jongeren die nog geen doorwinterde extreemrechtse militanten zijn', aldus Bernd Wagner, oprichter van Exit.

Meer over