Namen Pinkpop bekend: Kings of Leon en Green Day

Vanuit Paradiso werd vandaag het grootste gedeelte (33 van de 40 geplande acts) van de line-up van de 44ste editie van Pinkpop bekend gemaakt. Onder de bevestigde namen onder andere The Killers, Kings of Leon en The Opposites. De lijst met bands lekte vanochtend al uit en bleek nagenoeg compleet te kloppen.

Just Fontein
Pinkpop 2012 Beeld ANP
Pinkpop 2012Beeld ANP

De line-up van Pinkpop in chronologische volgorde:

Vrijdag 14 juni
The Killers, Andy Burrows, Kodaline, Netsky, Jimmy Eat World, Christopher Green, Queens of the Stone Age, Handsome Poets, Paramore en The Script.

Zaterdag 15 juni
Kings of Leon, Graveyard, Miles Kane, Ellie Goulding, C2C, Douwe Bob, Fun., The Gaslight Anthem, Phoenix, Passenger, The Opposites en Thirty Seconds to Mars.

Zondag 16 juni
Green Day, Ben Howard, The Vaccines, Kensington, Triggerfinger, Blaudzun, Alt-J, Die antwoord, Lianne La Havas en Grouplove.

Festivaldirecteur Jan Smeets, maakte aan het eind van de bijeenkomst de naam van 'Masters Of reality' bekend. Op welke dag is nog niet bekend. De komende weken worden nog zeven namen bekendgemaakt.

De persconferentie werd geopend met de uitreiking van de 'Jan Smeets-award', vernoemd naar de festival-directeur. De Stichting Popmuziek Limburg ontving twintig duizend euro uit handen van Smeets. Dat moet besteed worden aan 'een likje verf, en hier en daar een nieuwe versterker' in de oefenruimtes van Limburgse bandjes. Het geldbedrag wordt verdubbeld door de gemeente Limburg.

undefined

Uitgelekt
Nog voordat de daadwerkelijke line-up van Pinkpop bekend werd gemaakt, was de lijst met bands al uitgelekt. Website FestiLeaks kreeg vanochtend een rijtje namen in handen met onder andere Alt-J en Kings of Leon.

Jared Leto, zanger van 30 Seconds to Mars, zei op Twitter al dat hij zin heeft in het optreden op Pinkpop. En Die Antwoord, ook terug te zien op het gelekte lijstje, liet eerder op hun website weten dat ze 16 juni te vinden zullen zijn op het festivalterrein in Landgraaf.

Festivaldirecteur Jan Smeets zei eerder in een interview met 3FM dat Kings of Leon niet naar Pinkpop zouden komen.

Een aantal namen was al bekend. Green Day, Queens of The Stone Age, Triggerfinger, The Script, Passenger, Kensington en Ben Howard stonden al vermeld op de site van Pinkpop.

Zaterdag om 10.00 uur gaan de kaarten voor Pinkpop 2013 in de verkoop.

null Beeld FestiLeaks
Beeld FestiLeaks
Meer over