Update

'Na één dag al 14.000 klachten bij meldpunt PVV'

De PVV heeft na één dag al 14.000 klachten binnengekregen op het meldpunt voor overlast van Midden- en Oost-Europeanen. 'De klachten blijven binnenstromen. Dit geeft aan dat er een grote behoefte leeft onder de mensen om hun verhaal kwijt te kunnen', aldus Kamerlid Ino van den Besselaar tegenover persbureau Novum.

Redactie
Geert Wilders, leider van de PVV. © ANP Beeld
Geert Wilders, leider van de PVV. © ANP

De opening van het meldpunt leidde gisteren tot veel ophef. Zo vond de Poolse ambassade het initiatief 'schadelijk en beledigend'. De Ambassade heeft een klacht ingediend.

De Nationale Ombudsman ziet echter geen reden om de klacht in behandeling te nemen. Volgens de Ombudsman is het niet logisch dat de Poolse ambassade bij hem terecht komt. De Ombudsman spreekt zich uit over het handelen van de overheid en niet van politieke partijen.

De PVV gaat nog tot juli door met het verzamelen van klachten. De resultaten worden daarna aangeboden aan minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp.

Voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW noemt het initiatief van de PVV 'onverantwoord'. 'De politiek moet hier afstand van nemen'. Volgens Wientjes doet de PVV ten onrechte alsof de komst van Oost-Europeanen slecht is voor Nederland.

Meer over