Mysterieuze kunstenaar vervangt verdwenen Banksy

Een onbekende graffitikunstenaar heeft een nieuw werk achtergelaten op een muur in Bristol waar vroeger een Banksy te zien was. Op de afbeelding staan een flessengooiende premier David Cameron en burgemeester van Londen Boris Johnson, meldt het Britse persbureau Press Association vandaag.

ANP
Alle foto's: werk van Banksy. Beeld REUTERS
Alle foto's: werk van Banksy.Beeld REUTERS

Bij de politici staat de tekst Eton Posse, een verwijzing naar de prestigieuze privéschool Eton College waar beide Britse politici hun middelbare onderwijs genoten. Dat ze worden afgebeeld terwijl ze flessen gooien slaat op de rellen die vorige zomer in Engeland uitbraken.

Mensen twijfelen nog over de maker van het werk. Omdat het is ondertekend met het woord Hoax, wordt gedacht dat het niet van Banksy afkomstig is. De straatkunstenaar houdt zijn oeuvre bovendien online bij en deze bijdrage staat niet op zijn site vermeld.

Het oorspronkelijke werk van Banksy, waarop een gewapende, hurkende politieman op het punt staat te worden verrast door een kind achter hem dat een papieren zak wil laten knappen, werd vorig jaar overschilderd. In juli gebeurde hetzelfde bij een andere graffitischildering van de ongrijpbare kunstenaar. Zijn werken zijn honderdduizenden euro's waard.

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld AFP
Beeld AFP
Meer over