MyGuide wil eigen hal

AMSTERDAM - Basketbalkampioen Amsterdam Basketball zet de plannen voor een eigen sporthal door. Het bestuur, dat in Eclipse Aviation tevens een tweede hoofdsponsor heeft binnengehaald, hoopt binnen enkele maanden een definitieve beslissing te kunnen nemen.

Twee jaar geleden hing de stok bij de Astronauts nog halfstok. Sportief konden de Amsterdamse basketballers zich niet meer meten met de Nederlandse top, en er was geen hoofdsponsor.

Dat in een mum van tijd veel kan veranderen, bevestigt de basketbalclub. Met investeerder Roel Pieper aan het roer, en zijn bedrijf MyGuide als hoofdsponsor, werd de gerestylede ploeg vorig seizoen landskampioen.

En Amsterdam Basketball, zoals de club tegenwoordig heet, gaat door. Gisteren werd een contract getekend met een tweede hoofdsponsor: Eclipse Aviation, producent van kleine vliegtuigen.

''Deze verbintenis maakt het mogelijk verder te groeien en brengt ons weer een stap dichter bij de realisering van onze langetermijndoelstelling,'' laat voorzitter Pieper op de website van de club weten. Amsterdam Basketball wil in 2012 deel uitmaken van de Europese (sub) top.

De bouw van de nieuwe sporthal, die plaats moet bieden aan 6500 toeschouwers, moet de ambities kracht bijzetten. Momenteel is de Sporthallen Zuid de thuisbasis. Pieper hoopt binnen enkele maanden een knoop te kunnen doorhakken, zodat de club in 2012 de hal in gebruik kan nemen.

''Waar we nu zitten, is niet slecht. Maar het is ook niet goed. Het is te groot en te koud. En het is van de gemeente,'' zei Pieper vorig jaar al in deze krant over een mogelijke verhuizing. ''Je moet eigenlijk je eigen regie kunnen voeren. We willen in een hal muziek en sport bij elkaar brengen. Optredens voor of na een wedstrijd, dat soort zaken. Daar hebben we een andere hal voor nodig.''

Amsterdam Basketball heeft voor het komende seizoen drie Amerikanen aangetrokken: Clint Cotis Harrison, Victor Thomas en Orien Greene. De selectie van zestien man, bestaat nu uit zes Amerikanen en tien Nederlanders.

De 31-jarige guard Harrison komt van het Franse Pau Orthez. Thomas (29) speelde vorig seizoen enkele wedstrijden voor Matrixx Magixx, maar vertrok naar Zuid-Korea. Greene (26) brengt drie jaar NBA-ervaring met zich mee. Vorig seizoen speelde hij nog voor de Sacremento Kings. (HET PAROOL)

Begin dit jaar werd Amsterdam Basketball kampioen, nu wil het team een eigen sporthal. Foto ANP/Koen van Weel Beeld
Begin dit jaar werd Amsterdam Basketball kampioen, nu wil het team een eigen sporthal. Foto ANP/Koen van Weel
Meer over