Review

My one and only**

null Beeld

Regie: Richard Loncraine
Met: Renée Zellweger, Logan Lerman, Kevin Bacon

Booooooring. Dat is eigenlijk het enige woord waarmee dit luchtige drama van Richard Loncraine (Wimbledon, Firewall) zich laat omschrijven. Saai. Niet dat het acteren slecht is, of dat Renée Zellwegers figuur en pruilmondje niet mooi uitkomen in jaren vijftig cocktailjurkjes en petticoats. Maar al deze talenten wegen niet op tegen oninspirerende karakters.

Zellweger is Anne Deveraux, die, wanneer ze echtgenoot Dan (Kevin Bacon) met de zoveelste vrouw betrapt, de biezen - en juwelen - pakt. Ook haar twee zoons, George (Logan Lerman) en Robbie, mogen mee. Als ze zich tenminste nog kan herinneren op welke school de kinderen zitten. En zo begint de zoektocht door Amerika naar nieuwe suikeroompjes en vaderfiguren.

My one and only mag dan wel gebaseerd zijn op het leven van de moeder van de altijd zongebruinde acteur George Hamilton, voor de kijker wordt nergens duidelijk waarom wij ons om hun wel en wee zouden moeten bekommeren. Ann is, zoals de karakters het zelf al zo treffend weten te omschrijven, een 'belabberde moeder', jonge George een 'verwend nest'. En hoe broeierig Lerman, de held en verteller van dit verhaal, ook de camera inkijkt, erg veel beroering brengt hij niet teweeg.

Het enige bruisende personage is grote broer Robbie (Mark Rendall), die ook nog ergens een vader moet hebben. Met iets meer diepgang en iets minder stereotypering - Robbie houdt van borduren en mode, dus dan weet je het wel - had je hem, niet George, veel liever als verteller gehad. (BREGTJE SCHUDEL)

null Beeld
Meer over