Musical over Charlie Chaplin komt naar Amsterdam

Chaplin - De Musical is in december twee weken in de RAI te zien. Het is een nieuwe voorstelling die gebaseerd is op de productie die in 2012 in de VS te zien was.

ANP
De musical was eerder te zien op Broadway Beeld anp
De musical was eerder te zien op BroadwayBeeld anp

De voorstelling is eind december twee weken in het RAI-Theater in Amsterdam te zien, zo maakte de Belgische producent donderdag bekend.

De musical speelt zich af in een oude filmstudio, waarin Charlie Chaplin mijmert over zijn leven, werk en zijn belangrijkste creatie The Tramp, die voor hem zowel een zegen als vloek blijkt te zijn geweest. Het stuk volgt Charlie vanaf zijn armoedige kinderjaren in Londen tot aan het hoogtepunt van zijn carrière, wanneer hij de beroemdste filmmaker ter wereld is.

Uitmarkt
De rol van Chaplin wordt vertolkt door de Antwerpse musicalacteur Nordin De Moor. Belangrijke bijrollen worden gespeeld door de Nederlandse musicalacteurs Marleen van der Loo en Jeroen Phaff.

Muziek van de musical Chaplin is zondagavond 28 augustus voor het eerst in Nederland te horen tijdens de Musical Sing-a-long op de Amsterdamse Uitmarkt.

Chaplin - De Musical is van 23 december tot en met 3 januari te zien in het Amsterdamse RAI-Theater. De kaartverkoop gaat woensdagmiddag van start.

Meer over