Multimiljonair (48) adopteert vriendin (42) als dochter

Een Texaanse multimiljonair heeft zijn jongere vriendin als zijn dochter geadopteerd om toegang tot zijn vermogen te kunnen behouden. De Polo-fanaat John Goodman(48) is nu de vader van zijn 42-jarige vriendin Heather Hutchins.

Redactie
Goodman met zijn vriendin en dochter Heather Hutchins. Beeld
Goodman met zijn vriendin en dochter Heather Hutchins.

In februari 2010 reed Goodman met zijn Bentley de ingenieur Scott Wilson (23) aan nadat de multimiljonair, volgens de aanklagers, in beschonken toestand een stoplicht negeerde. De auto van het slachtoffer belandde in een kanaal en hij verdronk. Goldman wordt er ook van beschuldigd door te zijn gereden na de aanrijding en riskeert 30 jaar cel en een geldboete.

Waarborg

Goldman zorgde er met de adoptie voor dat een groot deel van zijn miljoenenvermogen gewaarborgd blijft omdat de rechter heeft bepaald dat het fonds dat bestemd is voor zijn kinderen (ruim 400 miljoen dollar) buiten de strafzaak blijft. De advocaat van Goodman weerlegt echter dat de adoptie iets met het aanstaande proces te maken heeft.

De adoptie is in oktober 2011 al officieel gemaakt, maar kwam nu pas aan het licht kwam door de publicatie van de rechtbankverslagen.

Seks
Heather, drie jaar samen met de tycoon, heeft recht op een een derde van het fortuin van Goodman. Omdat ze ouder is dan 35 krijgt ze dat deel ook meteen uitbetaald. Of ze volgens de wet nog seks mag hebben met Goodman, die nu immers haar vader is, is een issue die nog ter discussie staat.

Goodman is steenrijk geworden door het vermogen van zijn vader, die in air-conditioners handelde. Zelf is hij de oprichter van de befaamde International Polo Club Palm Beach in Florida, die vaak door filmsterren en andere beroemdheden wordt bezocht.

Het proces tegen de multimiljonair begint in maart.

Meer over