Moorman (onderwijs) vindt schoolreisje directeuren gepast

Wethouder Marjolein Moorman (onderwijs) heeft geen bedenkingen bij een omstreden studiereis van 16 directeuren van scholengroep Innoord, naar Vancouver. 'Met deze reis maken we directeuren niet alleen beter, we behouden ze ook.'

Ruben Koops
De Canadese stad Vancouver Beeld ANP
De Canadese stad VancouverBeeld ANP

Dat zei de wethouder woensdagmiddag tijdens een spoeddebat over de kwestie, aangezwengeld door SP-raadslid Erik Flentge. Hij was verbolgen over de aangekondigde reis van de 16 leidinggevenden, allen directeuren van vestigingen van de scholengroep Innoord.

Het betreft een studiereis die wordt bekostigd uit het nascholingsbudget dat de scholengroep voor onderwijzers en hun leidinggevenden beschikbaar heeft gesteld.

"Mijn eerste reflex was ook, is dit nou nodig", bekent Moorman. "Maar de reis naar Vancouver behelst precies waar dat budget voor bedoeld is: elkaar spreken, en met elkaar nadenken over nieuwe vormen van onderwijs."

Ook worden bezoeken gebracht aan onderwijsinstellingen in de Canadesse stad, waarvan diverse afgevaardigden eerder naar Amsterdam zijn gereisd voor een werkbezoek. "Dit versterkt het onderwijs, en dat moeten we stimuleren."

Hoeveel de reis, die in november gaat plaatsvinden, precies kost is niet bekend.

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over