Moordenaar van Cevat op weg om ex te doden

AMSTERDAM - De recherche gaat ervan uit dat de man die op 9 juli in Amstelveen de hoofdagente Gabrielle Cevat dood schoot, op weg was om zijn ex-vriendin te vermoorden.

Het onderzoeksteam ziet dat als de reden waarom de 49-jarige Amsterdamse Arubaan naar de woning van de vrouw in de Piet de Winterlaan reed, waar hij net arriveerde toen Cevat hem aansprak omdat ze hem hevig had zien slingeren.

Cevat lijkt met haar poging de man aan te houden zonder het te weten een moord voorkomen te hebben. Eerder die avond had de dronken man al op de voordeur geschoten van de woning van de ouders van zijn ex.

Justitie heeft aan de voorlopige aanklacht behalve het schieten op die woning, moord of doodslag op Cevat en wapenbezit nu ook de 'voorbereidingshandelingen' voor de moord op zijn ex toegevoegd.

Welke aanwijzingen de recherche precies heeft voor de aanname dat de verdachte op weg was om zijn ex dood te schieten, wil het Openbaar Ministerie niet zeggen.

De verdachte zit al sinds zijn arrestatie kort na de moord op Cevat 'in beperkingen', waardoor hij behalve met zijn advocaat met niemand contact mag onderhouden.

Om die reden wil noch justitie, noch advocaat Peter Plasman van de verdachte commentaar geven.

De raadkamer van de rechtbank besloot onlangs dat de verdachte nog zeker drie maanden in voorlopige hechtenis moet blijven zitten. Hij beroept zich sinds zijn arrestatie op zijn zwijgrecht. (PAUL VUGTS )

Op de plek in Amstelveen waar de Amsterdamse hoofdagente Gabrielle Cevat werd neergeschoten, zette de politie een tent neergezet waar mensen bloemen kunnen achterlaten. De 28-jarige agente overleed in een ziekenhuis aan haar verwondingen. Foto ANP/Marcel Antonisse Beeld
Op de plek in Amstelveen waar de Amsterdamse hoofdagente Gabrielle Cevat werd neergeschoten, zette de politie een tent neergezet waar mensen bloemen kunnen achterlaten. De 28-jarige agente overleed in een ziekenhuis aan haar verwondingen. Foto ANP/Marcel Antonisse
Meer over