Monti praat vrijdag met Merkel over schuldencrisis

De Italiaanse premier Mario Monti heeft komende vrijdag in Rome een ontmoeting met de Duitse bondskanselier Angela Merkel om te praten over de ontwikkelingen rond de Europese schuldencrisis. Dat zei Monti op de Italiaanse televisie gisteravond.

ANP/Redactie
De Franse president Nicolas Sarkozy (M), de Duitse bondskanselier Angela Merkel (R) en de Italiaanse premier Mario Monti tijdens een eerder overleg. Beeld epa
De Franse president Nicolas Sarkozy (M), de Duitse bondskanselier Angela Merkel (R) en de Italiaanse premier Mario Monti tijdens een eerder overleg.Beeld epa

Monti liet zich in het interview tevreden uit over de dalende rentestanden op Italiaanse staatsleningen, maar stelde wel dat het verschil tussen de rente van Duitse en Italiaanse staatsleningen nog altijd te hoog is en moet dalen. Er zijn verdere ingrepen nodig om het vertrouwen van investeerders in Italië terug te winnen, aldus Monti.

De Italiaanse premier zei verder dat hij vastbesloten is om de Italiaanse banenmarkt te hervormen en meer banenkansen te creëren voor jonge mensen. Monti hoopt daarbij op steun van de vakbonden, maar hij gaf aan door te zullen zetten als dat niet het geval is.

Meer over