Möllenkamp krijgt nog een kans van rechter

Oud-directeur Hubert Möllenkamp van woningcorporatie Rochdale moet onterecht ontvangen bonussen en pensioenbijdragen in principe terugbetalen. Hij krijgt echter eerst nog de kans om te bewijzen dat deze betalingen wel terecht waren of dat zijn voormalige werkgever ervan wist. Hij heeft een paar weken om met de benodigde stukken of getuigen op de proppen te komen.

ANP/Redactie
Woningcorporatie Rochdale ontsloeg Möllenkamp in 2009 omdat hij zich met allerlei gesjoemel zou hebben verrijkt. © ANP Beeld
Woningcorporatie Rochdale ontsloeg Möllenkamp in 2009 omdat hij zich met allerlei gesjoemel zou hebben verrijkt. © ANP

Dat heeft de rechtbank in Lelystad woensdag bepaald. Rochdale ontsloeg Möllenkamp in 2009 omdat hij zich met allerlei gesjoemel zou hebben verrijkt. Hij zou zichzelf onder meer te veel pensioengeld hebben toegekend, onterecht bonussen hebben ontvangen en niet-zakelijke uitgaven hebben gedeclareerd.

6 miljoen schadevergoeding

Rochdale eist 6 miljoen euro schadevergoeding. Daarover loopt al jaren een juridische procedure, die inmiddels is opgesplitst in twee delen: een bij de kantonrechter en een bij de civiele rechter.

De kantonrechter deed woensdag een tussenuitspraak. Hij oordeelde onder meer dat vaststaat dat Möllenkamp onterecht een jaarlijkse bonus ontving. Dat geld moet hij in principe terugbetalen. Kan hij echter alsnog bewijzen dat Rochdale wist dat hij deze bonus kreeg, dan hoeft dat mogelijk niet (helemaal). De rechtbank oordeelde wel dat Möllenkamp enkele kleine bedragen moet terugbetalen. Het gaat onder meer om privé-uitgaven die hij deed met de creditcard van de zaak.. In een andere rechtszaak eist Rochdale nog zes miljoen euro schadevergoeding.

Meer over