Mollen gaan met de prijzen naar huis

Linda de Mol, Johnny de Mol en Wie is de mol?. Het was een avondje vol gelauwerde Mollen gisteravond bij het grote Televizierring Gala in Carré.

Corrie Verkerk
null Beeld anp
Beeld anp

Linda en Johnny de Mol mochten naar huis met een zilveren Televizierster (beste tv-persoonlijkheid) en - ja eindelijk - was er de gouden Televizierring voor Wie is de mol?. Zeven jaar genomineerd en altijd net naast de hoofdprijs gegrepen. 'Het zou tijd worden,' aldus een dolgelukkige presentator Art Rooijakkers. Ook het Sinterklaas Journaal (Gouden Stuiver) en acteur Kees Tol (Talent Award) deelden mee in het prijzenfestijn.

Heel televisieland had zich gisteren feestelijk uitgedost in theater Carré. Enorme witte limousines hielden stil voor de entree en op de gouden loper moest hier en daar nog even een extraverte uitdossing uit de knoop worden gehaald. Smokings met blitse, kleurige gympen eronder, veel blote ruggen, een enkel glimjasje; het was een modeshow van prominenten. Eén van de redenen waarom Maarten van Rossem - in een publiekspoll uitgeroepen tot populairste sidekick in een tv-programma - het feestje links liet liggen. Hij liet presentatrice Kim-Lian van der Meij in een filmpje weten dat hele gala maar 'een weerzinwekkend spektakel' te vinden, met al die mal uitgedoste mensen.

Daar hadden de fans, die zich al rond zes uur achter de dranghekken hadden verzameld, geen last van.

Vriendinnetjes Eva en Femke, allebei zeven, hielden hun mobieltjes in de aanslag. Vorig jaar waren ze er ook al bij en scoorden ze een superfoto van Johnny de Mol. 'Die hangt,' zegt één van de moeders, 'nog altijd in de keuken.' Nu hopen de meiden minstens op een paar mooie kiekjes van hun helden uit GTST.

Lees vandaag meer in Het Parool.

undefined

Meer over