'Mogelijk files bij Amsterdam door problemen brug bij Gorinchem'

Door politiecontroles bij de Merwedebrug bij Gorinchem, ontstaan rond Amsterdam woensdagavond mogelijk files. Daavoor waarschuwt de Verkeers Informatie Dienst (VID).

Redactie
Het is achteraansluiten voor de Merwedebrug bij Gorinchem, en dat zorgt ook voor problemen in de rest van het land. Beeld VID
Het is achteraansluiten voor de Merwedebrug bij Gorinchem, en dat zorgt ook voor problemen in de rest van het land.Beeld VID

Dat komt door scheurtjes in de Merwedebrug die Rijkswaterstaat dinsdagochtend constateerde. De brug werd onveilig verklaard voor vrachtverkeer van 3,5 ton of zwaarder. Omdat de politie er streng op toeziet dat vrachtverkeer de brug ook echt niet opgaat, zijn om de brug heen sinds dinsdag volop files.

Die reiken onder meer tot aan de A2 voor knooppunt Everdingen. Daar stond woensdagavond om 5 uur een file van tien kilometer tot de Leidsche Rijntunnel. Omdat in die tunnel geen file mag staan wordt een doseerknop ingedrukt. Dat wil zeggen dat in een beetje avondspits een doseerfile die zo ontstaat zich kan strekken tot knooppunt Holendrecht.

Meer over