PlusOpinie

Moeten we Peter Bosz een kans geven?

Dagelijks publiceert Het Parool een column over Ajax en voetbal. Vandaag: Janneke van der Horst over Ajaxtrainer Peter Bosz.

Janneke van der Horst
Janneke van der Horst Beeld Wolff
Janneke van der HorstBeeld Wolff

We moeten Peter Bosz een kans geven. Dat hoor je mensen regelmatig zeggen de laatste maand. Niet meteen te veel eisen van die man. Niet meteen schreeuwen op fora, in columns of praatprogramma's dat de opstelling anders moet of dat hij de opstelling niet elke wedstrijd moet veranderen. Een kans geven.

Vriendinnen zeiden dat weleens tegen mij over jongens. "Geef hem gewoon een kans, Jan."

Misschien omdat ik in die tijd veel dronk, dacht ik dat het goede adviezen waren. Maar het werd al snel duidelijk; ze waren gedoemd te mislukken, die relaties die ik een kans moest geven.

Je kunt het huidige Ajax natuurlijk niet een-op-een met mijn oude situatie vergelijken.

Ik voelde mij in die dagen dan wel 'het Ajax onder de Amsterdamse vrouwen', maar Ajax speelde in die tijd natuurlijk nog veel beter voetbal. Peter Bosz lijkt ook niet op een van de jongens die ik een kans moest geven. Die waren geen opa.

Ik herinner me hoe ik de CD-i- speler van Philips echt een kans heb gegeven. De minidiscspeler die ik op afbetaling kocht en de vernieuwde kip-kerriesalade zonder vruchten van de Aldi. Het liep allemaal op teleurstellingen uit.

Daarom ga ik Peter Bosz helemaal geen kans geven. Als Guardiola trainer van Ajax was geworden, dan had je de mensen op de tribune ook niet
horen zeggen dat we hem een kans moeten geven. En niemand had het er in de begintijd van Frank de Boer over, terwijl die man als hoofdtrainer alleen nog maar de A1 had getraind.

Wat ik wil van Peter Bosz is dat we de Champions League halen, daar vervolgens niet afgaan en dat we kampioen worden. En ik wil ook dat hij Riedewald op de zes zet. En snel een beetje.

Reageren? j.vanderhorst@parool.nl

undefined

Meer over