Moeder Holloway wijst tieners op reisgevaren

De moeder van Natalee Holloway, de 18-jarige tiener die tijdens een vakantie op Aruba spoorloos verdween, wijst nu kinderen op de gevaren van overzees reizen.

Redactie
Beth Holloway, met op de achtergrond de afbeelding van haar dochter Natalee. Beeld reuters
Beth Holloway, met op de achtergrond de afbeelding van haar dochter Natalee.Beeld reuters

'Ik draag haar verhaal de rest van mijn leven bij me,' zei Beth Holloway vandaag, terwijl ze beelden van Natalee liet zien aan scholieren van de Amerikaanse Augusta Preparatory School. Dat schrijft de lokale krant The Augusta Chronicle.

De hoofdverdachte in de zaak van Natalees vermissing, Joran van der Sloot, werd twee keer gearresteerd en ondervraagd door de Arubaanse autoriteiten, maar nooit veroordeeld. Vorige maand bekende hij schuldig te zijn aan de moord op de Peruaanse Stephany Flores op 30 mei 2010, exact 5 jaar nadat Natalee verdween. In deze zaak werd hij wel veroordeeld: tot 28 jaar cel.

Volgens Holloway heeft Joran haar dochter 'ontvoerd en vermoord', nadat hij haar gedrogeerd had in een nachtclub aan zee. Aan de scholieren beschreef Beth hoe ze meteen na Natalees verdwijnen naar Aruba afreisde en een zoektocht begon langs elk spoor dat maar ergens naartoe kon leiden.

Criminelen

'De paniek begon me te beheersen', vertelde Natalees moeder over haar vier dagen durende zoektocht. Met een beetje hulp van lokale autoriteiten bezocht ze zelfs huizen waar crack werd gebruikt en bordelen. Ze ontdekte dat toeristen vaak het doelwit van criminelen zijn. Mannen en vrouwen, vooral tieners, bezoeken Aruba en worden vervolgens gedrogeerd en beroofd.

Vaak worden toeristen vastgehouden totdat hun creditcards helemaal zijn leeggehaald, waarschuwde Beth bovendien. De moeder van het nooit teruggekeerde meisje is een website begonnen die tieners die overzees willen reizen, moet helpen. Op Mayday360 kunnen jongeren reisinformatie vinden. Daarnaast is er een lijst met Amerikaanse ambassades en consulaten en locaties voor medische hulp.

Meer over