Moeder eist 900 miljard dollar van stad New York

Een 46-jarige vrouw uit New York eist 900 biljoen dollar van de gemeente omdat die haar twee zoons ten onrechte aan haar gezag zou hebben onttrokken. Ook bestrijdt ze het oordeel van de gemeente dat ze 'geestelijk onstabiel' zou zijn.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Haar zoons, destijds 12 en 10 jaar oud, werden in 2008 aan haar toezicht onttrokken. Volgens de vrouw, Fausat Ogunbayo uit het New Yorkse stadsdeel Staten Island, heeft dat bij haar geleid tot 'ruim drie jaar van angst, horror, ernstige schade, substantieel economisch lijden en verwondingen'.

Straling
De Kinderbescherming had eerder laten weten dat de moeder onder meer medische behandeling had geëist omdat de huid van haar kinderen donkerder geworden zou zijn onder invloed van straling. Ook had ze de schooldirectie verteld dat haar kinderen door de FBI in de gaten werden gehouden.

De claim van de vrouw volgt op een uitspraak, vorige maand, waarin de rechter oordeelt dat niet kan worden bewezen dat de kinderen onder toezicht van hun moeder ooit in onmiddellijk gevaar hebben verkeerd.

900.000.000.000.000
Zakenblad Forbes zette de door haar gevraagde schadevergoeding van 900 biljoen (900.000.000.000.000) dollar in perspectief door te melden dat de hoogste compensatie die de gemeente ooit heeft moeten uitkeren aan een individu ruim 18,2 miljoen dollar betreft. Dat ging om een slachtoffer van het ongeluk met de Staten Island Ferry in 2003, waarbij elf mensen om het leven kwamen. De Amerikaanse staatsschuld, benadrukt Forbes, bedraagt 15 biljoen dollar.

Meer over