PlusNet open

Modezaak Wolford

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Wolford.

Steffi Posthumus
Wolford, PC Hooftstraat 17 Beeld Lin Woldendorp
Wolford, PC Hooftstraat 17Beeld Lin Woldendorp

Stel je voor: een pantyfabriek aan een Oostenrijks meer, waar dagelijks een tiental mensen aan panty's trekken om ze te controleren op ladders, haakjes en sterkte. De handen perfect verzorgd, om de panty's niet alsnog te beschadigen. Die fabriek bestaat en is van Wolford.

Wolford, dat is toch dat degelijke pantymerk voor keurige, oude ­dames? Wás. Want de marketingafdeling van het Oostenrijkse familiemerk heeft de boel afgestoft en richt zich nu ook op millennials. Drastische omslag? Volgens ­Wolfords ­Marie-Laure Raadsen niet.

Opfrisbeurt
"We doen aan CO²-reductie en de producten gaan lang mee. Alles wat nu hip is, doen wij al jaren. De communicatie daarover ontbrak alleen nog."

Dus werd modefotograaf Ellen von Unwerth opgetrommeld voor een campagne, maken de seksloze huidskleur panty's (deels) plaats voor een kittige variant met logoprint én krijgen de Wolfordwinkels wereldwijd een opfrisbeurt.

Millennials
En wel van Amsterdams ontwerpbureau Studio Modijefsky, verantwoordelijk voor de inrichting van bars als Waterkant en Bar Botanique, geliefde plekken onder - jawel - millennials. De onwetende shopper zal het niet opvallen, maar het interieur is geïnspireerd op de fabriek met ­garenklossen.

De winkel op de PC, die meteen is verhuisd naar het stukje tussen de Hobbemastraat en de Stadhouderskade, is de eerste Wolford nieuwe stijl ter wereld. "Iets minder langsloop, wel een grotere zaak."

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Wolford

P.C. Hooftstraat 17
020 4701737

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over