Update

Mladic 'met longontsteking' in Bronovo ziekenhuis

Ratko Mladic, de van oorlogsmisdaden verdachte oud-commandant van het Bosnisch-Servische leger, is met een longontsteking opgenomen in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. Dat heeft Milos Saljic, één van zijn advocaten gezegd, aldus Servische media.

ANP/Redactie
Mladic in juni van dit jaar. Beeld EPA
Mladic in juni van dit jaar.Beeld EPA

Het tribunaal doet verder geen mededelingen over de gezondheid van de 69-jarige Mladic.

Mladic wordt door het Joegoslavië-Tribunaal beschuldigd van oorlogsmisdaden en is gedetineerd in de Scheveningse strafgevangenis. 'Het ging slecht met Mladic, maar de gevangenisarts kon geen oorzaak vinden. Daarom is hij naar het ziekenhuis overgebracht. Daar ligt hij nu aan een infuus', aldus Saljic.

De krant Blic liet weten dat het een woordvoerder van het tribunaal om commentaar heeft gevraagd. Die weigerde het bericht echter te bevestigen of te ontkennen.

Tijdens een voorbereidende hoorzitting afgelopen donderdag klaagde de oud-generaal al over zijn gezondheid. Hij zei met name last te hebben van nierstenen en van pijn in de urinebuis. Het begin van de hoorzitting werd drie keer uitgesteld.

In augustus werd Mladic al een keer in het ziekenhuis opgenomen. Ook toen wilde het tribunaal dat niet ontkennen of bevestigen. Later bleek dat hij geopereerd was aan een liesbreuk.

© ANP Beeld
© ANP
Meer over