Mitsubishi werkt mee aan doorstart NedCar

De Japanse autobouwer Mitsubishi gaat samen met het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) de zoektocht naar een mogelijke overnamepartner van NedCar intensiveren.

ANP
Maxime Verhagen spreekt met medewerkers van NedCar tijdens de stakingen op 15 februari. Beeld epa
Maxime Verhagen spreekt met medewerkers van NedCar tijdens de stakingen op 15 februari.Beeld epa

Mocht een overname van de autofabrikant niet haalbaar zijn, dan zal Mitsubishi alle gemaakte afspraken over het sociaal plan voor het personeel van NedCar nakomen. Dat verzekerde de topman van het concern, Osamu Masuko, tijdens een gesprek met minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) in Tokio.

Volgens Masuko is het in het gemeenschappelijk belang van Mitsubishi en NedCar om geen voorwaarden te stellen die een overname in de weg kunnen staan.

'Het was een open en zakelijk gesprek', aldus minister Verhagen vandaag in een persverklaring. 'Deze opstelling van Mitsubishi betekent dat we al het mogelijk kunnen doen voor een doorstart. Mocht dat toch niet lukken, dan zal Mitsubishi zijn verantwoordelijkheid nemen voor de mensen bij NedCar.'

Mitsubishi maakte begin februari bekend dat de assemblage van auto's bij NedCar aan het eind van dit jaar wordt stopgezet. Volgens het concern maken de slechte toestand van de Europese economie en de dure yen de voortzetting van de productie onrendabel.

Meer over