Mirrors *

null Beeld

Regie: Alexandre Aja.
Met: Kiefer Sutherland, Paula Patton, Amy Smart

Benieuwd hoe een jonge vrouw de onderkaak van haar hoofd kan rukken? In de horrorfilm Mirrors ziet u hoe dat gaat. Toch is het niet gorigheid wat de klok slaat in dit werkje van Fransman Alexandre Aja, die ons eerder trakteerde op de bloedfestijnen Haute tension en The Hills Have Eyes.

Mirrors staat juist bol van occulte onzin over behekste spiegels. Die staan en hangen in het jaren geleden afgebrande warenhuis waar de geschorste New Yorkse smeris Kiefer Sutherland een baantje neemt als nachtwaker. Als hij eenmaal in de ban is geraakt van de boosaardige spiegels blijken ineens ook alle spiegels buiten het spookwarenhuis niet pluis. Net als trouwens het water en andere reflecterende oppervlakken. Iedere logica is zoek in deze zoveelste Hollywood-remake van een Aziatische griezelaar. Aja is een technisch vaardige filmmaker, maar de glimmende buitenkant van Mirrors wordt teniet gedaan door tenenkrommende b-filmdialogen.
Hoofdrolspeler Kiefer Sutherland draaide de film tussen afleveringen door van zijn hitserie 24. Zelfs als hij met geweld een oude non ontvoert uit een klooster maakt hij een routineuze indruk. (FRITZ DE JONG)

Trailer
Website

null Beeld
null Beeld
Meer over