PlusMijn Amsterdam

Milou Turpijn: 'Ik wil altijd nog een diner organiseren in de Noord/Zuidlijn'

In de rubriek Mijn Amsterdam vertelt elke week een (on)bekende Amsterdammer over zijn of haar favoriete plekken in de stad. Deze week: Milou Turpijn.

Josien Wolthuizen
Milou Turpijn: 'Ik draai graag tussen de dixi's in de Nyx. Met de dj-set in een enorme piemel met wasbakken' Beeld Tammy van Nerum
Milou Turpijn: 'Ik draai graag tussen de dixi's in de Nyx. Met de dj-set in een enorme piemel met wasbakken'Beeld Tammy van Nerum

Mijn buurt

"Ik woon op Duivelseiland, een rustig wijkje midden in de chaos. Het grenst aan De Pijp, aan de andere kant aan het Museum­plein. Ik voel me er erg thuis."

Eerste keer in Amsterdam

"Ik zat op de vrije school in Bilthoven. De eerste keer in Amsterdam was toen ik met mijn schoolklas een speurtocht moest doen die ons ook over de Wallen voerde. We moesten alles beschrijven wat we zagen, haha."

Mooiste plein

"De Dam als er niemand is. Ik ga vaak op maandagochtend om zeven uur rennen, dan ben ik daar alleen met de duiven. Fantastisch."

Restaurant

"Ramenrestaurant Men Impossible in de Hazenstraat. De eigenaar is een Japanse man die alles zelfs doet: van de keuken tot de bediening. Hij maakt geweldige veganistische ramen die zo lekker is dat zelfs mijn niet-veganistische vrienden ernaartoe willen."

De eigenaar van ramenrestaurant Men Impossible Beeld Tammy van Nerum
De eigenaar van ramenrestaurant Men ImpossibleBeeld Tammy van Nerum

Met pek en veren de stad uit

"Ice Bakery's. Dat vind ik echt van die toeristenfuiken. Ze verkopen zoete meuk die zonder passie wordt gemaakt. Zonde dat zo veel toeristen dat kopen, terwijl er genoeg ambachtelijk ijs in de stad te verkrijgen is."

Lekkerste broodje

"Ik bestel graag de Italian Burger van Roots. Dat is een veganistische burger van zoete aardappel, rucola, geroosterde venkel en een cashewnotenbasilicumpesto."

Wil altijd nog

"Een diner organiseren in de Noord/Zuidlijn. Dat mocht ik bijna doen toen de lijn nog in aanbouw was, maar het ging op het laatste moment niet door omdat er toen te veel negatieve publiciteit was."

Club

"Bitterzoet. Het is groot genoeg om los te gaan, maar het voelt tegelijkertijd intiem. Als je in je eentje een rondje loopt, vind je daarna gemakkelijk je vrienden terug. Ook fijn: je voelt je er als 32-jarige niet oud."

De stad ontvluchten

"Dan ga ik naar Branding in Noordwijk, een heel fijne strandtent. Ik ben er bijna wekelijks te vinden, ook in de winter."

Speciaalzaak

"De Braziliaanse supermarkt in de Kinkerstraat. Daar koop ik ingevroren acaipulp. Heerlijk. Ik fiets ervoor om. "

Braziliaanse supermarkt in de Kinkerstraat Beeld Tammy van Nerum
Braziliaanse supermarkt in de KinkerstraatBeeld Tammy van Nerum

Beste uitzicht

"Vanaf het Crane Hotel op het NDSM-plein. Daar mocht ik een keer slapen. Helemaal boven in de oude hijskraan zit een jacuzzi, dan kun je bubbelend van het uitzicht genieten."

Favoriete vervoersmiddel

"Het liefst doe ik alles lopend. Dan zie je het meest van Amsterdam en ga je het meest relaxed van a naar b. Zeker nu het steeds drukker wordt, moet je op de fiets constant aanstaan. Bellende mensen, taxi's die je afsnijden, overstekende toeristen - je moet heel alert zijn op alles wat er gebeurt in de urban jungle. Lopend heb je dat minder."

Beste plek om te sporten

"Vondelgym op de Overtoom. Dat is mijn buurthuis. Het is een heerlijke plek waar iedereen onwijs losgaat. Er wordt vaak gezegd dat het zo'n plek is om gezien te worden, maar dat is onzin. Mensen doen er aan crossfit, boksen, rennen. Als je in zo'n les staat, ben je er echt niet mee bezig hoe je eruitziet."

Beste plek om te relaxen

"De Spa van het Double W Hotel. Die zit helemaal in de kelder waar je geen bereik hebt. Lekker rustig."

Geheim adresje

"Zuiderziel in de Roelof Hartstraat. Daar kun je leuke snuisterijen kopen. De eigenares is architect, de winkel is een uit de hand gelopen hobby. Het is open wanneer ze zin heeft."

Zuiderziel in de Roelof Hartstraat Beeld Tammy van Nerum
Zuiderziel in de Roelof HartstraatBeeld Tammy van Nerum

Beste plek om op te treden

"Tussen de dixi's boven in de Nyx, in de Reguliersdwarsstraat. Daar ben ik ooit begonnen met draaien. In het midden staat een enorme piemel met wasbakken waar ook de dj-set in zit. Als iemand aan de linkerkant heeft gepoept, gaat iedereen rechts staan en vice versa."

Museum

"Het Fashion for Good Museum op het Rokin. Dat is een innovatief modemuseum dat zich richt op innovatie en duurzaamheid. Je krijgt er allerlei handvatten om te zorgen dat jouw aankopen of modegebruik zo min mogelijk vervuilend is."

Het Fashion for Good Museum op het Rokin Beeld Tammy van Nerum
Het Fashion for Good Museum op het RokinBeeld Tammy van Nerum
Meer over