Michelle Obama glipt zo vaak mogelijk weg uit Witte Huis

Michelle Obama glipt vaker weg uit het Witte Huis dan de Amerikanen denken. Dat zei de presidentsvrouw in het programma Today, op de zender NBC. 'Het is ongelofelijk hoe weinig mensen me herkennen', aldus Obama.

Redactie
Michelle Obama. © Brunopress Beeld
Michelle Obama. © Brunopress

Zo nam de Amerikaanse First Lady de beroemde hond van de Obama's, de Portugese waterhond Bo, laatst mee naar de dierenwinkel Petco. Ze bleef anoniem, totdat winkelpersoneel bij de kassa de naam op haar creditcard zagen. Ook de koffieketen Starbucks en de Mexicaanse fastfoodketen Chipotle worden regelmatig door Obama bezocht. 'Mensen verwachten me daar niet te zien', geeft Obama zelf als verklaring voor het onopgemerkt blijven van haar uitstapjes.

Baseballpet
Obama werd vorige maand gespot in een Target-winkel in Virginia. Ze had zich 'vermomd' met een baseballpet en een zonnebril. Een half uur voor haar komst, waren agenten van haar geheime dienst in burger de winkel binnengegaan. Ze winkelde ongeveer een halfuurtje en duwde haar eigen winkelkarretje.

'Het zijn de kleine uitstapjes die ervoor zorgen dat mijn dochters en ik normaal blijven', vertelt Obama op NBC. 'Mijn geheim is nu openbaar, maar ik probeer het leven van mijn kinderen zo gewoon mogelijk te houden. Toen ik in Petco was, was het enige dat de kassier me vroeg: 'Wat voor hond is dat?'

Toiletpapier
Maar de Amerikanen hoeven niet te hopen dat ze haar ooit zullen tegenkomen met maandverband en toiletpapier in de hand. 'Wij hebben genoeg voorraad in het Witte Huis', vertelde ze. 'Dat is een van de voordelen.'

Obama en hond Bo. Beeld afp
Obama en hond Bo.Beeld afp
Zo zorgt Michelle Obama dat ze onherkenbaar is. Beeld ap
Zo zorgt Michelle Obama dat ze onherkenbaar is.Beeld ap
Meer over