Update

Metalist Charkov wegens omkoping uitgesloten van CL

De Oekraïense voetbalclub Metalist Charkov is door de Europese voetbalbond UEFA uitgesloten van Europese wedstrijden voor dit seizoen. Dat maakte de UEFA woensdag bekend. De reden is dat de club in 2008 verwikkeld zou zijn geweest in een omkoopschandaal.

Metalist (geel shirt) in actie tegen PAOK. Beeld ap
Metalist (geel shirt) in actie tegen PAOK.Beeld ap

De Oekraïense club was in de play-offs voor de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Schalke 04. Het is onduidelijk of de Duitsers nu zonder te spelen voor de poules van het kampioenenbal zijn geplaatst. De UEFA vergadert later op woensdag over de gevolgen van de uitsluiting van Metalist.

Metalist kan nog bij het sporttribunaal CAS in beroep gaan tegen de schorsing. Dat het tribunaal de schorsing ongedaan maakt, lijkt echter onwaarschijnlijk. Eerder deze maand hield het CAS een aangevochten schorsing overeind die door de Oekraïense voetbalbond FFU aan enkele spelers en de technisch directeur van de club was opgelegd. Metalist moest van de FFU ook afstand doen van de derde plek in de competitie in 2008 en daarnaast een boete van 25.000 dollar betalen. Ook die straffen werden door het CAS gehandhaafd.

Meer over