Update

Met kerst 50 inbraken in woningen

Rob Rombouts
©anp Beeld
©anp

Tijdens het kerstweekeinde zijn bij de Amsterdamse politie vijftig meldingen van inbraak binnengekomen. Het weekeinde ervoor waren dat er 32. Er waren met de kerstdagen ook twee woningovervallen.

Vorig jaar kerst registreerde de politie 65 inbraken in Amsterdam.

Dat er tijdens de kerst meer inbraken zijn in niet zo verwonderlijk, zegt de politie. 'Want we zitten bij elkaar op de bank.' De politie vindt dat mensen nog steeds te weinig moeite doen om inbraken te voorkomen bij afwezigheid. 'Een lampje laten branden, kan al veel betekenen.'

Zaterdagochtend werd een woning op de Amsteldijk overvallen. Twee twintigers stonden aan de deur. Eén van hen droeg een TNT-jas. De vrouw die opendeed, werd geslagen. Na een gevecht met haar volwassen zoon vluchtten de daders zonder buit.

Op Eerste Kerstdag werd een woning in de Solebaystraat in Bos en Lommer overvallen. Drie mannen, van wie één zich voordeed als buurman, drongen binnen en grepen de bewoonster bij de keel. In de woning waren ook haar dochter en kleindochter aanwezig. Uiteindelijk verdwenen de mannen ook hier zonder buit.

Op kerstavond werd bij Frissenstein in Zuidoost een taxichauffeur beroofd. Dankzij camerabeelden werd een 22-jarige man aangehouden.

Op tweede kerstdag raakten in een woning op de Sloterkade twee mensen gewond toen hun bankstel in brand vloog. Ze ademden rook in en werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De brand ontstond doordat een brandende kaars op het bankstel viel. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de schade aan de woning groot is.

Vannacht om 1 uur was er een steekpartij op het Mosplein. Een man werd tijdens een ruzie gestoken in zijn been en raakte licht gewond.

Meer over