Meisje in India is niet Maddie

Het meisje dat in India gespot werd door een Britse vrouw en een Amerikaanse man, is niet Madeleine McCann. De ouders van Maddie moesten vaststellen dat het om een kind ging dat enkel op hun verdwenen dochter lijkt.

Redactie
Compilatie van hoe Maddie was toen ze verdween (links) en hoe ze er nu uit zou kunnen zien (rechts). Beeld AFP
Compilatie van hoe Maddie was toen ze verdween (links) en hoe ze er nu uit zou kunnen zien (rechts).Beeld AFP

De twee hadden het bewuste meisje vrijdag samen met een koppel in het stadje Leh in de Himalaya gezien. Het kind zou erg op Maddie lijken, het meisje dat op driejarige leeftijd in mei 2007 in Praia da Luz in Portugal op vakantie verdween en dat nu acht zou zijn.

Scene
De Britse vrouw, Carol, maakte een hele scene met het andere koppel toen ze dacht dat het Maddie bij zich had. De Amerikaanse man wou het meisje zelfs wegtrekken van haar ouders, van wie de vader een Belg is en de moeder een Française. DNA-tests moesten uitwijzen of het kind wel echt van het Frans-Belgische echtpaar was.

Maar de ouders van Maddie, Kate en Gerry McCann (allebei 43), gaven gisteravond zelf meteen uitsluitsel op basis van de foto's uit India. Het was niet Maddie. Het meisje in India sprak overigens ook vloeiend Frans en had zelf te kennen gegeven dat het koppel bij wie ze was wel degelijk haar ouders waren.

Meer over