Meet Dave **

null Beeld

Regie: Brian Robbins
Met: Eddie Murphy, Elizabeth Banks

Komedieregisseur Brian Robbins moet dol zijn op rare vermommingen. In The shaggy dog liet hij Tim Allen een hond spelen. In Norbit verandert Eddie Murphy in een dikke dame. Met Meet Dave gaat hij op de ingeslagen weg voort. Murphy is nu een ruimteschip.

Dat roept om een uitleg. Eigenlijk speelt Eddie Murphy de leider van een groep piepkleine buitenaardse bezoekers die, om niet op te vallen, hun schip het uiterlijk van Eddie Murphy hebben gegeven. Dankzij de inspanningen van de bemanningsleden kan het met de armen en benen bewegen, kan het praten en natuurlijk ook grijnzen als Eddie Murphy. Het hele idee is dermate belachelijk dat het weer leuk zou kunnen worden.

En eerlijk is eerlijk: vergeleken met de dieptepunten, waarop Robbins en ook Murphy ons de afgelopen jaren hebben getrakteerd, is Meet Dave soms zo gek nog niet. De buitenaardse wezentjes zijn echte dienstkloppers, die niet kunnen begrijpen dat de aardlingen hun kennisbronnen frivole namen als Google en Yahoo hebben gegeven.

Voorspelbaar is dat de meeste grappen gebaseerd zijn op misverstanden en verkeerd uitpakkende imitaties, maar het wordt gelukkig lekker droog gebracht. Net als het heimelijke plezier dat de overserieuze aliens aan het proeven van aardse genoegens beleven. Dat het verhaaltje daaromheen veel te braaf blijft, is dan weer jammer. (LEO BANKERSEN)

Website
Trailer

null Beeld
null Beeld
Meer over