Meerssen heeft nieuw college na zelfmoord Jo Dejong

De gemeente Meerssen heeft sinds woensdagavond een nieuw college. De aanstelling van de nieuwe bestuurders was nodig na de val van de coalitie enkele weken geleden.

Formateur Jan Mans (R), de voorgedragen wethouders Jim Janssen (2e L) en Chantal Nijkerken (3e R) arriveren voor een extra openbare Raadsvergadering voor de benoeming van twee nieuwe wethouders. Beeld anp
Formateur Jan Mans (R), de voorgedragen wethouders Jim Janssen (2e L) en Chantal Nijkerken (3e R) arriveren voor een extra openbare Raadsvergadering voor de benoeming van twee nieuwe wethouders.Beeld anp

Die viel nadat voormalig wethouder Jo Dejong zelfmoord had gepleegd. Vlak daarvoor was hij afgetreden om een tongzoen die hij een vrouwelijk ambtenaar tegen haar wil zou hebben gegeven. In de commotie die daarop ontstond explodeerde de coalitie, stapten enkele raadsleden uit de raad en anderen uit hun fractie.

Op voordracht van informateur Jan Mans benoemde de raad woensdag Maastrichtenaar Jim Janssen (CDA) en Chantal Nijkerken (VVD) tot nieuwe wethouders. Beiden waren al eerder wethouder, Janssen in Maastricht, Nijkerken in Onderbanken. De wethouders zijn van buiten de raad afkomstig.

Meer over