Update

Meerderheid Amsterdamse raad wil winkels 24 uur open

Voor Amsterdammers is het straks mogelijk om dag en nacht te winkelen. Een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad roept wethouder Carolien Gehrels (economische zaken, PvdA) vandaag op om dat mogelijk te maken. Behalve collegepartijen VVD en GroenLinks, steunen ook D66 en de Partij voor de Dieren de oproep.

ANP/Redactie
De Amsterdamse Kalverstraat. © ANP Beeld
De Amsterdamse Kalverstraat. © ANP

VVD-raadslid Maurice Piek: 'Vrije sluitingstijden horen bij een internationaal aantrekkelijke metropool. De concurrentie tussen Europese steden is groot en Amsterdam moet zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor bedrijven, expats, toeristen en natuurlijk voor de inwoners zelf.'

De oproep gaat verder dan een voorstel waar het Amsterdamse stadsbestuur eerder mee kwam. Zo vindt het college van burgemeester en wethouders, waar behalve de VVD en GroenLinks ook de PvdA in zit, het onnodig een vergunning te geven aan meer dan één avondwinkel per 15.000 inwoners. Verkoop van alcohol en seksproducten na 22.00 uur vindt het college in de Amsterdamse rosse buurt niet gewenst, omdat dat de veiligheid en nachtrust van de Amsterdammers bedreigt.

Meer over