Meer kans op een sociale huurwoning door komst 'lotingwoningen'

Woningzoekenden in Amsterdam komen voortaan ook via loting in aanmerking voor een sociale huurwoning. Woningcorporaties bieden vanaf 15 april via WoningNet een deel van hun vrijkomende woningen aan als zogenaamde 'lotingwoning'. Dat meldt Stadsregio Amsterdam.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Loten voor een woning biedt met name uitkomst voor mensen die dringend op zoek zijn naar een woning, maar nog niet zo lang ingeschreven staan. Dit is vaak zo bij jongeren die uit huis willen, mensen die naar Amterdam verhuizen vanwege een baan of bijvoorbeeld eenoudergezinnen die ontstaan zijn na een echtscheiding.

Wel wordt op de website onderscheid gemaakt tussen woningen voor starters en doorstromers. Ook mag er maximaal twee keer per week op een lotingwoning gereageerd worden én op twee woningen uit het reguliere aanbod.

15 procent
Het loten voor woningen is onderdeel van het Convenant Woonruimteverdeling 2013. Daarin staan de afspraken tussen gemeenten en corporaties in de stadsregio Amsterdam. Afgesproken is de komende twee jaar ongeveer 15 procent van het beschikbare aanbod sociale huurwoningen via loting aan te bieden.

Meer over