'Meer dan 120 doden door geweld Syrië'

Door het politieke geweld in Syrië zijn gisteren zeker 123 doden gevallen, van wie zeker 68 burgers. Dit hebben mensenrechtenactivisten vandaag laten weten.

ANP
Busjes van het Rode Kruis vrijdag in de stad Homs. Beeld epa
Busjes van het Rode Kruis vrijdag in de stad Homs.Beeld epa

In Homs, een van de bolwerken van het verzet tegen het regime van president Bashir al-Assad, kwamen 24 burgers om het leven. In totaal hebben manschappen die loyaal zijn aan de dictator, gisteren zeker 100 Syriërs gedood, aldus het Syrian Network for Human Rights.

Onder de Assad-aanhangers vielen ook slachtoffers. Bij gevechten tussen deserteurs die op handen zijn van de oppositie en het regeringsleger kwamen zeker 23 militairen van het bewind om het leven in het Arabische land, aldus het Syrian Observatory for Human Rights.

De bijna 15 miljoen stemgerechtigde Syriërs zijn opgeroepen vandaag hun stem uit te brengen bij een referendum over een nieuwe grondwet. Daarin worden naast Assads Baath-partij, die bijna een halve eeuw alleen aan de macht is geweest, ook andere politieke partijen toegestaan. De oppositie heeft ertoe opgeroepen de volksstemming te boycotten. De nieuwe constitutie legt de macht van de president nauwelijks aan banden, aldus de tegenstanders van Assad.

Meer over