Update

'Medewerkster Cain kreeg jaarsalaris vertrekpremie'

Een voormalig medewerkster van Herman Cain, Republikeins kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, heeft eind jaren negentig een vertrekpremie ter grootte van een jaarsalaris meegekregen van de National Restaurant Association. De medewerkster vertrok na een incident met Cain, die destijds de baas was van de restaurantkoepel.

Redactie
Herman Cain Beeld bruno
Herman CainBeeld bruno

Dat meldt de New York Times op basis van gesprekken met een aantal direct betrokkenen. De vrouw zou 35.000 dollar hebben meegekregen, omgerekend ruim 25.000 euro.

Afgelopen weekeinde maakte de Amerikaanse website Politico melding van twee affaires waarin vrouwen uit de omgeving van Cain 10.000 dollar zwijggeld zou hebben ontvangen. Cain (65) ontkende zijn betrokkenheid bij gevallen van seksuele intimidatie, maar gaf gisteren voor de zender PBS toe zich in elk geval één 'regeling' te herinneren.

De presidentskandidaat zei nooit op de hoogte te zijn gebracht van de precieze inhoud van de regeling, omdat het ging om een 'relatief klein geldbedrag'.

Het is niet bekend of de vrouw die de vertrekpremie ontving, een van de medewerksters is uit de berichtgeving van Politico. Wel is intussen gemeld dat een van Cains voormalige medewerksters wil dat de zwijgplicht wordt opgeheven die haar in verband met een financiële regeling was opgelegd.

Meer over