Marcouch volgende week uit politiek Amsterdam

AMSTERDAM - PvdA'er Ahmed Marcouch neemt volgende week woensdag afscheid van de Amsterdamse gemeenteraad. Hij doet dat tijdens een vergadering van de raad. Dat maakte de PvdA in de hoofdstad woensdag bekend.

Achmed Marcouch (PvdA) legt in juni van dit jaar de eed als Kamerlid af. Foto ANP Beeld
Achmed Marcouch (PvdA) legt in juni van dit jaar de eed als Kamerlid af. Foto ANP

Het was al langer bekend dat Marcouch zou opstappen. Hij werd in maart gekozen als gemeenteraadslid, maar belandde in juni ook in de Tweede Kamer. De PvdA vindt het ongewenst dat hij zowel in de raad als in de Kamer zit.

Marcouch was van 2006 tot begin dit jaar voorzitter van het stadsdeel Amsterdam-Slotervaart. Hij kreeg landelijke bekendheid door zijn harde opstelling ten opzichte van probleemjongeren. Als raadslid diende hij onlangs nog een actieplan in tegen discriminatie van homoseksuelen en joden in de stad

''Ahmed Marcouch heeft de afgelopen vijf jaar veel betekend voor Amsterdam'', aldus fractievoorzitter Frank de Wolf van de Amsterdamse PvdA. '' We raken een zeer bevlogen politicus kwijt, maar ik ben er van overtuigd dat Ahmed in Den Haag het Amsterdamse geluid zal blijven verkondigen.'' (ANP)

Meer over